Alexandra House, Manchester

The North West team have been engaged by ISG as part of a team to undertake the refurbishment of Alexandra House on Southcombe Walk in Manchester, which sees the complete strip out of the old office block creating new working areas, improving the energy efficiency, reducing the carbon footprint of the building and replacing the windows. These works follow on from the successful completion of the Hulme District Office conversation earlier in 2019. The 8 floors will boast open plan working spaces, breakout areas and two new lifts, plus a brand-new entrance on Moss Lane East. At the same time, ISG is also updating the basement car park across the road. Repairs will be made to the two-storey car park, to control the ingress of water, and the lift will be replaced to enable better access and use by council staff and visitors to the leisure centre situated above the car park. Improved lighting and security will also be provided. Mechanical and electrical services will be replaced and upgraded which includes a full VRF system with mechanical ventilation, replacement of the electrical distribution and the introduction of an LED lighting scheme. All services are designed to be on show and have been detailed through BIM to show the proposed detail to the project team.

Project Details

Related Projects

Coupland Building, Manchester

More Details

HMP Northumberland, Morpeth

More Details

Norbrook Laboratories, Newry

More Details